Φίλιππος Μπουρμπουτσιώτης, η καινοτομία του Antibiotic free

Φίλιππος Μπουρμπουτσιώτης

Ο Φίλιππος Μπουρμπουτσιώτης, μας μίλησε για την καινοτόμα προσέγγιση των antibiotic free πουλερικών και το έργο των επιχειρήσεών του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ακούγοντας την ιστορία του ξεκινήματος της οικογενειακής ορνιθοτροφικής επιχείρησης του Φίλιππου Μπουρμπουτσιώτη, ο χαρακτηρισμός θαρραλέος οραματιστής πιστεύουμε ότι τον περιγράφει απόλυτα.

Αφήνοντας την Αθήνα έφηβος ακόμα με την οικογένεια του, επενδύουν το μέλλον τους στην δημιουργία της επιχείρησης. Ο Φίλιππος αναγκάζεται να αναλάβει τα ηνία μετά τον χαμό του πατέρα του. Ο δυναμικός και αποφασιστικός χαρακτήρας του θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος. Με σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παίρνει τα εφόδια που χρειάζεται για να εφαρμόσει το καινοτόμο και πρωτοποριακό όραμά του στο χώρο της παραγωγής.

Φίλιππος Μπουρμπουτσιώτης, υγιεινά και ασφαλή προϊόντα

Ο Φίλιππος Μπουρμπουτσιώτης πίστεψε και εφάρμοσε την «Πιστοποιημένη ποιότητα χωρίς φάρμακα» γιατί όπως λέει, θέλει οι πελάτες του να μπορούν άφοβα να καταναλώνουν ένα προϊόν το οποίο προσφέρει κι εκείνος στα παιδιά του. Επένδυσε στην Antibiotic free κατηγορία χρησιμοποιώντας γνώσεις που πήρε από την Αγγλία, μέσω του πτυχίου του στο Broiler Management και σήμερα ηγείται των εταιριών του Los Pollos ΟΕ και Alektor Ltd σε Ελλάδα και Αγγλία, προσφέροντας υγιεινά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Antibiotic free κοτόπουλα

Εκτρέφει πουλερικά με φυτικές τροφές και βιταμίνες. Δεν χορηγεί προληπτικές αντιβιώσεις και αποσύρει από την συγκεκριμένη κατηγορία οποιοδήποτε πουλί νοσήσει. Ο εξοπλισμός που διαθέτει βοηθά στην διαχείριση του περιβάλλοντος και την βιοασφάλεια. Ο Φίλιππος μας έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις συνήθειες των καταναλωτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με αυτές 200.000 τόνους πουλερικών χρησιμοποιήσαμε στο τραπέζι μας το 2018.

Πηγή πρωτεΐνης με χαμηλό κόστος για την «μνημονιακή» τσέπη μας, εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα, top στην εβδομαδιαία λίστα αγορών. Η μεγάλη έκπληξη όμως και η επιβεβαίωση της διορατικότητας του Φίλιππου και της διαφοροποίησης της επιχείρησής του, είναι ότι ο Έλληνας καταναλωτής προτιμά το προϊόν με υψηλές προδιαγραφές. Δεν διστάζει να διαθέσει λίγα παραπάνω χρήματα για ένα προϊόν το οποίο εκτός από θρεπτικό είναι αποδεδειγμένα και υγιεινό και κατ’ επέκταση ασφαλέστερο για την υγεία. Απαλλαγμένο από προληπτικές αντιβιώσεις, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Ως πρωτοπόρος στην επιλεγμένη εκτροφή έχει έρθει αντιμέτωπος με αρκετούς παραδοσιακούς εκτροφείς. Η επιλογή του όμως τον έχει ανταμείψει. Οι πιστοποιήσεις και τα θετικά αποτελέσματα τον κάνουν να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Με την δυναμική ομάδα του, συνοδοιπόροι από το 2012, είναι κοντά στους νέους δίνοντας ευκαιρίες για να απασχοληθούν στην δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία του. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Φίλιππος στην στήριξη που δέχθηκε από τον Πέτρο Αλεξίου της ANITEC EE, καθώς ο τρόπος σκέψης τους ταίριαζε απόλυτα από την αρχή της γνωριμίας τους.

Η σύζυγος και η οικογένειά του είναι βέβαια οι απόλυτοι υποστηρικτές. Από τους άμεσους στόχους του Φίλιππου είναι η επέκτασή του καθώς και η δημιουργία ενός σφαγείου για την κάλυψη της μεγάλης ζήτησης της Halal κατηγορίας προϊόντων.

Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους στον Πισσώνα Ευβοίας.

Σαν ομάδα χαιρόμαστε να γνωρίζουμε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και νέες τεχνικές, που μόνο καλό έχουν να προσφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα ή να επικοινωνήσετε με τον Φίλιππο Μπουρμπουτσιώτη με μια κλήση στο 6970 075 131 ή μέσω email στο p.bourboutsiotis90@hotmail.com

Photography, Dimitris Tsinias